Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Δημαρχείου 12/10/2011 - Αποφάσεις και Ψηφίσματα.

Η λαϊκή συνέλευση Κέρκυρας, πλατείας Δημαρχείου αποφάσισε τα εξής:

1) Για τις 15 Οκτωβρίου 2011, ημέρα κάλεσμα παγκόσμιας "αγανάκτησης" να συμμετέχουμε ενεργά με ραντεβού στην Πλατεία Δημαρχείου στις 18:00 φέρνοντας μαζί μας κατσαρόλες σφυρίχτρες κλπ.
2) Για τις 19 Οκτωβρίου 2011, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, να συμμετέχουμε στην απεργία και στην προκαθορισμένη διαδήλωση πίσω από τους ανένταχτους φοιτητές με κεντρικό σύνθημα " Γενική απεργία διαρκείας" - Κάτω το σύστημα". Παράλληλα θα μοιράζεται κείμενο το οποίο η αρχική του μορφή διαβάστηκε στην πλατεία αλλά θα έρθει ξανά προς ψήφιση την Παρασκευή 14/10 με την τελική του μορφή.

3) Να μοιραστεί το ακόλουθο κείμενο στα σχολεία του Νησιού:

ΟΧΙ

ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ας δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στις αρχές και εξουσίες αυτού του κράτους  που χρόνια τώρα καταστρέφουν την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Μπροστά από ποιους θέλετε να παρελάσουν τα  παιδιά σας; Μπροστά από αυτούς που συναινούν και υπογράφουν αντιεκπαιδευτικούς και αντισυνταγματικούς νόμους; Μπροστά από αυτούς που αποφασίζουν ότι η παιδεία τους κοστίζει ακριβά και περικόπτουν δασκάλους, καθηγητές, βιβλία και σχολεία; Μπροστά από αυτούς που υπονομεύουν το μέλλον τους;  Μπροστά από αυτούς που η καλύτερη προοπτική που δίνουν στα παιδιά μας σήμερα είναι να φύγουν από την πατρίδα τους και να γίνουν μετανάστες αν θέλουν να έχουν οποιοδήποτε μέλλον;

Χρόνια τώρα βλέπουμε ότι για να σπουδάσουν τα παιδιά μας πρέπει να πληρώνουμε τεράστια ποσά στην παραπαιδεία. Πού είναι η δωρεάν εκπαίδευση; Το κόστος όμως δεν είναι μόνο χρηματικό αφού βλέπουμε τα παιδιά μας να αποκτούν από πολύ μικρή ηλικία πλέον άγχος και στρες που τους δημιουργούν ψυχοσωματικά προβλήματα εξαιτίας αυτού ακριβώς του σάπιου εκπαιδευτικού συστήματος που τους έχει επιβληθεί!

Δεν γίνεται πλέον να μένουμε αμέτοχοι και να συναινούμε κι εμείς σε αυτό το σύστημα που καταστρέφει το μέλλoν των παιδιών μας. Μπορούμε να αντισταθούμε!

Ας γίνει η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου το έναυσμα για να τιμήσουμε πραγματικά  αυτούς που αγωνίστηκαν για να προσφέρουν ένα ελεύθερο κράτος στα παιδιά τους με το δικό μας αγώνα για τον ίδιο σκοπό.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  - ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

4) Για την παρέλαση της 28 Οκτωβρίου να διαμαρτυρηθούμε κατά την διάρκεια της παρέλασης φορώντας μαύρα μπλουζάκια και κρατώντας μαύρες σημαίες.

5) Προτάθηκε και εγκρίθηκε ο κλειστός χώρος που θα φιλοξενεί την Λαϊκή συνέλευση τις ημέρες κακών καιρικών συνθηκών. Ο χώρος αυτός βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του τμήματος τεχνών και ήχου του Ιόνιου Πανεπιστήμιου.
Επόμενη Λαϊκή συνέλευση Παρασκευή 14/9/2011 Πλατεία Δημαρχείου στις 20:30

Λαϊκή Συνέλευση Κέρκυρας 19/9/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου