Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση Κατάληψης Κτιρίου Πρώην Νομαρχίας σχετικά με τα γεγονότα στο Startmedia


 Τα μέλη της λαϊκής συνέλευσης Κέρκυρας που συμμετέχουν στην Κατάληψη μας κοινοποιούν την παρακάτω ανακοίνωση από την βραδυνή συνέλευση:

Η ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης του κτιρίου της πρώην νομαρχίας προβαίνει στην εξής ανακοίνωση  σχετικά με τα όσα έγιναν απόψε 19/10/2011 στο τηλεοπτικό σταθμό Start Media:
Ύστερα από απόφαση της απογευματινής ανοιχτής συνέλευσης να πραγματοποιήσει παρέμβαση στο πρόγραμμα του προαναφερθέντος τηλεοπτικού σταθμού, 42 συμπολίτες μας μετέβησαν στο κτίριο όπου εκπέμπει, με σκοπό να διαβαστεί ένα κάλεσμα στον κερκυραϊκό λαό ώστε να συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 20/10. Με την είσοδο των μελών της συνέλευσης στον τηλεοπτικό σταθμό ανακοινώθηκε στο δημοσιογράφο Τρύφωνα Βέργη η διάθεση  για ενημερωτική παρέμβαση στο πρόγραμμα του σταθμού. Μετά από ένα μικρό διάλογο και αφού έθεσε τις αντιρρήσεις του ο κ Βέργης απαίτησε από υπάλληλο του σταθμού να βιντεοσκοπήσει τους παρευρισκομένους εξαπολύοντας απειλές και βιαιοπραγώντας, με απώτερο σκοπό να εκθέσει τα μέλη της συνέλευσης.
Αυτοί αντέδρασαν λεκτικά στις επιθέσεις του κ Βέργη και δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν και να ξεκινήσουν βιαιοπραγίες και από τους  εργαζόμενους του σταθμού. Για την αποφυγή συγκρούσεων τα μέλη της συνέλευσης υποχώρησαν προς την έξοδο, ενώ οι υπάλληλοι εκτόξευαν αντικείμενα και έσπρωχναν με βίαιο τρόπο δημιουργώντας συνωστισμό στην γυάλινη πόρτα της εξόδου.  Αποτέλεσμα ήταν να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα όσων συμμετείχαν στην εν λόγω ειρηνική παρέμβαση που αποφασίστηκε από την γενική συνέλευση.
Πλέον δεν τρέφουμε αυταπάτες για τον ρόλο των Μ.Μ.Ε. και την στάση τους στον αγώνα μας.
Τέλος, ενημερώνουμε πως σκοπός μας ήταν να γίνει συμβολική παρέμβαση στο πρόγραμμα του σταθμού και όχι όσα επακολούθησαν. Καταδικάζουμε τις βίαιες ενέργειες κατά του αγώνα της συνέλευσης και ξεκαθαρίζουμε πως δε θα γίνουν ανεκτές από όπου και αν προέρχονται.

Ανοικτή συνέλευση Κατάληψης κτιρίου πρώην Νομαρχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου