Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Κινητοποιήσεις για την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου,ένα ξεκαρδιστικό θεατρικό, που έγραψε για τους Αγανακτισμένους της Κέρκυρας ο Κώστας Σαλιόν και απέδωσαν  οι αγανακτισμένοι Στέφανος Πηγής και Νίκος Μοσχόπουλος, δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα για την δύσκολη συζήτηση που θα ακολουθούσε. Το θεατρικό αναφερόταν φυσικά στην ''κρίση'' και σατίριζε τους πολιτικούς ''άρχοντες'' και τα καμώματά τους.    
  Η συζήτηση που ακολούθησε είχε ως θέμα την συμμετοχή των Αγανακτισμένων στις αυριανές κινητοποιήσεις.  Επισημάνθηκε το σημερινό πρόβλημα της διάσπασης των κινητοποιήσεων και αναζητήθηκαν τρόποι έτσι ώστε η αυριανή διαμαρτυρία να έχει συνενωτικό χαρακτήρα. Απευθύνθηκε μήνυμα προς όλους τους φορείς να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση λόγω της αναγκαιότητας των περιστάσεων. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν συνοπτικά ήταν οι εξής:
 1)Συμμετοχή στην απεργία και συγκέντρωση των Αγανακτισμένων της Κέρκυρας στη Πλ. Δημαρχείου (Αξιοπρέπειας) την Τετάρτη 15/6 στις 10:00 πμ. Αποκλεισμός του Δημαρχείου. Μήνυμα προς όλες της πορείες να καταλήξουν στην Πλατεία Δημαρχείου έτσι ώστε να ενώσουμε ειρηνικά τις φωνές μας.
2)Συμμετοχή στην απεργία και Πορεία των Αγανακτισμένων  με τα πανό μας και συνεύρεση με τις άλλες πορείες αν αυτό γίνει δυνατό.
3)Συμμετοχή στην απεργία και συμπόρευση  με την πορεία των καθηγητών με αφετηρία τα Λύκεια.

Ακολούθησε ψήφισμα και καμία από τις προτάσεις δεν είχε πλειοψηφία πάνω από 90% με την πρώτη πρόταση να υπερισχύει  με ποσοστό 60% και την τρίτη πρόταση να ακολουθεί με 35%.
Η συνέλευση κατέληξε στο ότι:
Ο καθένας θα συμμετέχει σε όποια μορφή κινητοποίησης ορίζει η καρδιά του.
Θα συμμετέχουμε στην απεργία. Θα γίνει συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στην πλατεία Δημαρχείου την Τετάρτη 15/6 στις 10:00 πμ. Θα γίνει ειρηνικός αποκλεισμός του Δημαρχείου. Επί τόπου θα παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω δράση. Θα σταλεί μήνυμα σε όλες τις πορείες να καταλήξουν εκεί και να ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Καλή δύναμη σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου