Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑ'Ι'ΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

 Έναν περίπου χρόνο μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ., κι ενώ ο λαός έχει ήδη οδηγηθεί σε πτώχευση, η κυβέρνηση, πιστή στο ρόλο της ως φερέφωνου του ελληνικού και διεθνούς μεγάλου κεφαλαίου, προωθεί την ιδιωτικοποίηση – εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, συμπεριλανβανομένου και του λιμανιού της Κέρκυρας.
 Η ιδιωτικοποίηση κρύβεται έντεχνα πίσω από την αποπροσανατολιστική λέξη “αξιοποήση”. Ξέρουμε όμως ότι στην πράξη πρόκειται για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Θυμόμαστε για παράδειγμα την “αξιοποίηση” των Ολυμπιακών Ακινήτων, τα οποία κατασκευάστηκαν με χρήματα του λαού και παραχωρήθηκαν στο κεφάλαιο για να μετατραπούν σε πολυκαταστήματα και πολυτελείς χώρους εκδηλώσεων, τη στιγμή που η Αθήνα στενάζει από την έλλειψη ελεύθερων χώρων.
 Το λιμάνι της Κέρκυρας είναι ένα κερδοφόρο λιμάνι, από το οποίο ζουν δεκάδες οικογένειες. Ακόμα και να μην ήταν όμως, πάλι θα είμασταν αντίθετοι στην πώλησή του, γιατί δεν μπορούν όλα να αξιολογούνται με βάση οικονομίστικες αναλύσεις κόστους – οφέλους. Κάθε λιμάνι, όπως και κάθε αεροδρόμιο, αποτελεί δημόσια περιουσία, η διαχείρηση της οποίας πρέπει να ανήκει στο λαό κι όχι στους κερδοσκόπους ιδιώτες.
 Η αντίθεσή μας στην πώλησή του γίνεται ακόμα εντονότερη από το γεγονός ότι μαζί του θα ιδιωτικοποιηθεί και όλη η παραλιακή ζώνη από τις Αλυκές (Εμπορικό Κέντρο) μέχρι τον Ανεμόμυλο. Έτσι, σύντομα θα βρεθούμε να ζούμε σε μια παραθαλάσσια πόλη χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα, σε μια πόλη περιφραγμένη.
 Για όλους τους παραπάνω λόγους, η λαϊκή συνέλευση των Αγανακτισμένων της Κέρκυρας, καταγγέλουμε την απόπειρα ιδιωτικοποίησης του λιμανιού καθλως και το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου που την προωθεί. Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους με δυναμικές κινητοποιήσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση και σε κάθε άλλη απόπειρα εκποίησης δημόσιου πλούτου.
 Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε κοινό αγώνα για να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού και της ακτογραμμής της Κέρκυρας και τους προτρέπουμε να ταυτίζουν την “αξιοποίηση” με την “εκποίηση”.
 Τέλος, δηλώνουμε έτοιμοι να αναλάβουμε οι ίδιοι τη διαχείρηση τόσο του Λιμανιού όσο και της δημόσιας περιουσίας εν γένει, που εξάλλου μας ανήκει. Για έναν κόσμο γενικευμένης λαϊκής αυτοδιαχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου