Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πρακτικά Συνέλευσης 10 Ιουνίου 2011

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε συνέλευση στην Πλατεία Αξιοπρέπειας (πρώην Δημαρχείου) όπου και ειπώθηκαν τα εξής:
Η Μ.Παγκράτη μας έκανε μια ανακεφαλαίωση του θέματος και επιβεβαίωσε ότι ενώ στην αρχή μιλούσαν μόνο για τον ΟΛΠ και το ΟΛΘ τελικά κάτω πό τη συμφωνία για τον ΟΛΘ (σαν ομπρέλα) γίνονται εισηγήσεις και για τα λιμάνια Καβάλας, Κέρκυρας, Ηράκλειου, Πάτρας και Βόλου. Η διαδικασία θα είναι η γνωστή με εισαγωγή στο Χρηματιστήριο και πώληση των μετοχών. Όσο για το λιμάνι της Κέρκυρας το επιβεβαίωσε και ο Υπουργός κ. Διαμαντίδης, είναι προς πώληση!! Ο Σταμάτης πρότεινε να διακηρύξουμε την αντίθεση μας στην πώληση, μια και το λιμάνι είναι δημόσιος χώρος και δεν πωλείται. Είπε πως δεν μπορούν κάποιοι κλεισμένοι μέσα σε ένα γραφείο να αποφασίζουν για τις τύχες μας!!
Ο κ. Κατσαίτης επανέλαβε όσα είχε πει και πριν μερικες μέρες σχετικά με το πως μαζί με το λιμάνι θα πουληθούν και οι περιοχές που "κληρονόμησε" ο ΟΛΚ από το Λιμενικό Ταμείο, και πιο συγκεκριμμένα όλη η ακτή από το Ναυτίλο ως το λιμάνι.
Ο Σίμος και η Θάλεια αναφέρθηκαν στις πορείες που έχουν οργανωθεί για την Τετάρτη από την ΟΛΜΕ και πρότειναν συμμετοχή των Αγανακτισμένων στην πορεία με ξεχωριστό μπλοκ. Πρότειναν επίσης την κατάθεση ψηφίσματος ενάντια στην πώληση του λιμανιού.
Η Δώρα πρότεινε να γράψουμε ένα κείεμνο.διακήρυξη/τελεσίγραφο, το οποίο να ελεγθεί όσον αφορά την νομική του αρτιότητα,  με το οποίο να ενημερώνουμε τους βουλευτές και πολιτικούς μας ότι αν δεχτούν εστω να επιτρέψουν την πώληση του λιμανιού εμείς θα θεωρήσουμε άκυρη την διαδικασία και ότι θα φροντίσουμε να διωχθούν ποινικά για εσχάτη προδοσία.
Σε αυτό το σημείο ενημέρωσας τους παριστάμενους για την πρόταση του Μάρκου να βάλουμε κόκκινη κορδέλα κατά μήκος των προαναφερόμενων ακτών , οριοθετώντας έτσι την δική μας "ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ"  το λιμάνι! Η πρόταση έτυχε καλής υποδοχής.Κατόπιν αυτού ο Γιώργος πρότεινε να ενημερώσουμε τους χρήστες της παραλίας για το ενδεχόμενο απώλειας του δικαιώματος χρήσης της παραλίας που κολυμπούν. Πρότεινε επίσης να έρθουμε σε επαφή με τους λιμενεργάτες.
Ο Σταύρος πρότεινε να κάνουμε ψήφισμα και να το καταθέσυμε στους βουλευτές μας σχετικά με την μη αποδοχή μας του μνημονίου.
Σε αυτό το σημείο ο Σπύρος Απέργης ζήτησε να διευκρινιστούν τα δύο θέματα προς ψήφιση, δηλ. το αν θα κάνουε ψήφισμα που θα επιδοθεί σε πολιτικούς η αν απλά θα αφισσοκολληθεί και θα μπει στο blog.
Η Δώρα πρότεινε να ενοποιηθούν οι δύο προτάσεις (Σταύρου και Δώρας) Επίσης να κοινοπιηθεί απλά στους πολιτικούς προκειμένου να μην ανοίγουμε διάλογο...
Ο Στέλιος μας έδωσε ένα παράδειγμα πως όταν κατεβαίνει αρκετός κόσμος στον δρόμο μπορεί να γίνει κάτι και αυτό το έχουν αποδείξει όταν πίεσαν τους εισηγητές που θα έκλειναν τα σχολεία και τλεικά δεν έκλεισε κανένα σχολείο. Πρότεινε να κλείσουμε το λιμάνι και μάλιστα επανειλλημένα καθιστώντας το μια μη αποδοτική πρόταση για τον υποψήφιο αγοραστή.
.
Ο Λευτέρης πρότεινε να μην μπλέξουμε με νομικά θέματα. Η Δώρα διευκρίνισε ότι δεν προτείνει να ανοίξουμε διάλογο αλλά να δημιουργήσουμε μια πρόταση που να στέκει και να τους δώσουμε να καταλάβουν πως όταν πέσει η κυβέρνηση θα υποστούν τις συνέπειες...

Ο Θόδωρος πρότεινε εφόσον μας αρέσει η Άμεση Δημοκρατία θα έπρεπε να βγάλουμε μια πρόταση και να την κοινοποιήσουμε.

Τέλος ο Σπύρος Σκόρδος πρότεινε κι αυτός να μην ανοίξουμε κουβέντες η διάλογο με τους πολιτικούς αλλά να βρούμε άλλο τρόπο.

Τελικά ψηφίστηκαν οι δύο προτάσεις και αποφασίστηκε να περάσει μόνο η πρώτη. Δηλαδή να κάνουμε μια απλή ανακοίνωση χωρίς νομική συμβουλή.

Ο Σταμάτης τοποθετήθηκε επί της πρότασης για κείσιμο του λιμανιού λέγοντας ότι εκεί μέσα είναι πολλοί εργαζόμενοι που ζουν από αυτό.
Τέλος συζητήθηκε η δράση της γαρίτσας και προσφέρυθηκαν εθελοντές...

Αυτά για σήμερα,
Φιλικά
ένας αγανακτισμένος...(από τους πολλούς αγανακτισμένους που μαζεύονται κάθε μέρα...)

1 σχόλιο:

  1. Η πρότασή μου ήταν να μήν προχωρήσουμε σε αποκλεισμό του λιμανιού τώρα.
    Να περιμένουμε και εάν βρεθούμε ξανά μπροστα στην προσπάθεια πώλησης του λιμανιού να αντιδράσουμε ανάλογα.
    Αυτό διότι ένας αποκλεισμός τώρα θα έκανε ζημιά τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε επισκέπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή