Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 7/7/2011

Το ψήφισμα που διαβάστηκε στην πλατεία Συντάγματος κατά την διάρκεια της Γενικής Πανελλαδικής Συνέλευσης στις 9 Ιουλίου 2011


Η αφορμή για την έναρξη του κινήματος των αγανακτισμένων υπήρξε η δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα οι πολιτικοί που μας κυβερνούν εδώ και δεκαετίες. Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της παγκόσμιας οικονομικής χούντας των αγορών, καταπάτησαν τους όρκους που είχαν δώσει και πλέον είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν την Ελλάδα αντί πινακίου φακής. Η οικονομική κρίση και τα μνημόνια είναι απλά τα συμπτώματα ενός σάπιου συστήματος, το οποίο δεν επιδέχεται επιδιορθώσεις, διότι χρόνια τώρα έχει διαβρωθεί από την πελατειακή αντίληψη που ανέπτυξαν τα κόμματα, και έχει υποταχτεί στα εξωτερικά κελεύσματα του διεθνούς κεφαλαίου, το οποίο έχει βάλει σκοπό να σκλαβώσει την ανθρωπότητα δια μέσου της οικονομικής βίας. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος να σκύψει το κεφάλι στην λαίλαπα αυτή. Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, αλλά και οι καθημερινές συναθροίσεις στις πλατείες όλης της χώρας, αποκάλυψαν ότι ένα τεράστιο ποσοστό του λαού συντάσσεται με το κίνημα των αγανακτισμένων. Τα χαρακτηριστικά του κινήματος αυτού (οι λαϊκές συνελεύσεις, η απουσία ηγετών, το βασικό αίτημα της Άμεσης Δημοκρατίας) το καθιστούν ότι πιο ελπιδοφόρο έχει ανθίσει στη χώρα μας από την επανάσταση του 21. Και πιστεύουμε ότι έχει την προοπτική να απαιτήσει την ικανοποίηση των προσδοκιών εκείνης της επανάστασης, οι οποίες έμειναν μισές. Δηλαδή την πλήρη αποδέσμευση της χώρας μας από τους κάθε λογής προστάτες, που στις μέρες μας εμφανίζονται με τη μορφή του διεθνούς κεφαλαίου, το οποίο δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό παρά τόκους στην καμπούρα μας. Η Ελλάδα είναι μια πάμπλουτη χώρα, η οποία αν διαχειριστεί τους πόρους της ορθολογικά και προς όφελος του λαού της, δεν έχει ανάγκη από το χρήμα κανενός. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για να φύγει η παρούσα κυβέρνηση. Ούτε για να αποκτήσει ο καπιταλισμός τους πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Αγωνιζόμαστε για μια ολική αναδιάταξη της κοινωνίας στην οποία θα αναδυθούν ξανά οι ανθρώπινες αξίες, που τώρα καταπολεμούνται καθημερινά από τον νέο Θεό που προσπαθούν να μας πλασάρουν: το χρήμα. Αγωνιζόμαστε για να πετάξουμε έξω από τη χώρα τους τραπεζίτες και τα τσιράκια τους, τους πολιτικούς. Αγωνιζόμαστε για μια ανεξάρτητη Ελλάδα και στέκουμε πλάι στους άλλους λαούς που αφυπνίζονται και πράτουν το ίδιο.
Το κίνημα είναι ειρηνικό. Οι αλήθειες που πρεσβεύουμε είναι τόσο ξεκάθαρες (για την ακρίβεια πρόκειται περί κοινής λογικής), ώστε δεν χρειάζεται βία για να εξαπλωθούν και να κυριαρχήσουν. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, όταν το σύστημα θα ασκεί βία εναντίον μας. Οι αγανακτισμένοι όλης της Ελλάδος θα πρέπει να πιέζουμε συνεχώς τις δομές του συστήματος, που κατάφορα παραβιάζουν τα δικαιώματα του πολίτη, όπως αναφέρονται στο ισχύον σύνταγμα. Επίσης θα πρέπει να αναπτύξουμε άλλες παράλληλες δομές πάνω στο πνεύμα της άμεσης δημοκρατίας (δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, συλλογική καλλιέργεια γαιών κλπ), για να διευκολύνουμε τη ζωή μας, αλλά και για να διαδώσουμε σε πλατιές μάζες το μήνυμα της ύπαρξης και ενός άλλου κόσμου, από αυτόν που παρουσιάζεται στην τηλεόραση. Ειδικά στο θέμα της επικοινωνίας του κινήματος θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι εφικτό σε λίγο καιρό να γίνονται συνελεύσεις σε κάθε χωριό της χώρας. Ο καινούριος κόσμος που οραματιζόμαστε δεν περιγράφεται σε καμιά ήδη υπάρχουσα ιδεολογία. Πρόκειται να τον χτίσουμε πέτρα-πέτρα συνδιαμορφώνοντας τις απόψεις μας μέσα από τις διαδικασίες της άμεσης δημοκρατίας. Τέλος, δεν βιαζόμαστε. Υπάρχουν εκατομμύρια πολίτες που ίσως αργήσουν να αποβάλλουν την πλύση εγκεφάλου που δέχονται τόσα χρόνια. Ξέρουμε όμως ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η εξέλιξη δεν μπορεί να ματαιωθεί. Είναι νόμος της φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου